pühapäev, märts 05, 2006

Minu suur armastus läheb välja Ruthile ja Richile eileõhtusest Birminghami klubist nimega Oh Velvet! (Otsetõlked on vahetevahel nii jaburad). Pole juba ammu nii häid ja ilusaid, aga samas tagasihoidlikke inimesi kohanud. Richard on suurepärane dj, aga ta ise ei tea seda. Või nohh, teab küll, aga ei usu. Pabistab nii tohutult, et tema kätte puldi taha viimiseks joogiklaasi anda pole eriti hea mõte. Ükskõik, kui mitu korda sa talle korrutad, et "sa oled hea miksija, sa oled hea miksija, sa oled väga hea miksija", ütleb ta nägu laia naeru täis, ent samas siiski närviliselt, et: "Oh, I do not know what I am gonna play next - he has played all the good records already.". Ja siis sa patsutad teda õlale, sest sa saad aru, et ta on alles noor ja roheline ja ei saa ilmselt isegi aru, milline miksimisegeenius ta on ja et see just ongi põhjus, MIKS teda sinna üritusele dj-ks on kutsutud.

Progressiivne muusika võib olla vägagi romantiline. Kes ei nõustu - annan paar lugu kuulamiseks.
Lausa lust on vaadata, kuidas dj teeb oma tööd niivõrd hästi, et kõik klubis olevad inimesed vanuses 16 - 46 tantsivad nagu pöörased.

Samas oli Birminghamis imelikke inimesi ka. Mõned lühikesed jämmedamapoolsed türklased, kes olid riietatud nagu hip-hop staarid MTV muusikavideotes ja püüdsid kõndides ennastunustavalt räpparite "lonkamist" järele aimata. Ma tavaliselt ei naera inimeste üle, aga see kord oli erand. Kuna minu ja nende vahel asus üks suurematest kõlaritest, siis lõkerdasin kõva häälega ja heameelega. Sest nad olid tõepoolest naljakad. Täiesti koomilised ja ei midagi muud. Seda, mida nad üritasid olla, sealt küll kusagilt ei paistnud.
Ja siis mingid kummalised meesterahvad, kes olid vääääga purjus ja kakerdasid mööda klubi ringi ning üritasid kõikide neidudega silmsidet saavutada. See oli natuke räme, sest silmsidet saavutades kukkusid nad kohe nilbitsema. Võäkkkk. Ühe asja õppisime me Ruthiga eile õhtul küll ära... no eye contact, no eye contact, no eye contact...

Õnneks pole ühtegi ebameeldivat olukorda, mida hea mussiga etemaks ei saaks muuta ja nii jääb eilne õhtu minu mällu kui üks rõõmsamaid.


..........................


Ma oleksin peaaegu Davidi unustanud. Davidi, kelle filosoofilised mõttekäigud sisaldasid selliseid väljaütlemisi nagu näiteks: "Girls are NOT drinking too much. Girls are just catching up with men. So let them. " või siis "You cannot go through life, desperately trying to watch your every word in order not to hurt other people as people choose themselves what they are offended by.". Big thanx sulle kaa, David =)

Kommentaare ei ole: