kolmapäev, november 15, 2006

Eile õhtul võtsime Ruuga ette selle väga pikaleveninud liistude paigaldamise. Ehk siis sea poolt lahtikangutatud põrandaliistude tagasipanemise. Kuna mul kodus ühtegi tööriista ega midagi muud samasse kategooriasse kuuluvat polnud, käisin pühapäeval ehitusmaterjalide poest läbi ning soetasin omale haamri, erinevas mõõdus naelu ning ehitusliimi.

Kui Ruu lõpuks minu poole jõudis, avastasime, et midagi oleks nagu puudu. Liimituubi etiketilt saime teada, et puuduvaks komponendiks on liimipüstol. Egas midagist. Hüppasime autosse ja käisime liimipüstolilgi järel.

Meil mõlemal oli oma visioon sellest, kuidas käib põrandaliistude põrandate külge kinnitamine, täiesti olemas. Nimelt tuleb kõigepealt üritada nüsida kööginoaga liimituubi otsa eesmärgiga seda sealt eemaldada. Kui tuubi ots eemaldub vaid osaliselt ehk nii, et liimi pressib vahelt välja, aga päris kasutuskõlbulik too püstol siiski veel pole, tuleb see ots sealt näppudega lahti kangutada. Siis, kui näpud ja nuga on koos suure koguse liimiga, tuleb need igaks juhuks puhtaks saada, senikaua lastes liimil vaikselt tuubist välja imbuda. Lõpuks, kui liimi on suuremate või väiksemate jõupingutuste abil ka liistu tagumisele poolele kantud ja pool käsivart liimiseks tehtud, tuleb käsivars ajalehe vastu puhtaks nühkida, aga arvestada tuleb loomulikult sellega, et protsessi käigus saavad ka juuksed liimiseks.

Kui liiminaljadega ollakse ühelpool, saabub naelte seinatagumise aeg. Arvestama peab seaduspäraga, et kaks naela kolmest lähevad rõõmsalt sinna, kuhu vaja, kuid kolmas, va sindrinahk, ei lähe üldse kuhugi. Jääb lihtsalt ühel momendil seisma ja edasi ei liigu. Tao palju tahad. Tao või naelad kõveraks. Tagusimegi. Sest meil oli oma visioon, eksole =)
Seda, kuidas betooni sisse naelu (mitte) taguda, õpetas mulle veic hiljem printsi kohalt tagandatud kuuenda korruse naaber.

Igatahes saime me õega vähemasti liistud kenasti seinte külge kinni. Nii hästi või halvasti, kui kõverad seinad seda võimaldasid. Ja naerda saime ka nii, et pisarad silmas.

Siinkohal tahaks öelda, et hälve on tuvastatud. Mulle meeldivad nn. meeste tööd palju rohkem, kui traditsioonilised naiste tööd. Kui ma leiaksin omale sellise vahva mehe, kellele meeldiks nõusid pesta ja tolmuimejaga flirtida sel ajal, kui mina teen esimesi arglikke sammukesi meie ühise kodu mahalammutamise suunas, siis see oleks üits veega harmooniline kooselu, piaks mainima =P

Kommentaare ei ole: