teisipäev, november 07, 2006

Maitea, kui paljud teist on näinud vanglaseriaali OZ. Mina vaatasin seda ülikooli esimesel kursusel ja see meeldis mulle niiväga, et mäletan siiani kõikide peategelaste nimesid ja karakterite omapärasusi. Näiteks oli seal üks hiiglaslik tumepruun neeger, nimeks Mola Adebisi. Mola Adebisit mänginud näitlejat võib praegu näha Kanal 2-e pealt jooksvas seriaalis Lost. Kahjuks pole ma toda näitlejat üheski muus seriaalis ega mängufilmis üles astumas näinud, nii et ei tea, kas talle antaksegi alati suht sarnaseid rolle vai mette.

Mõningane erinevus nende kahe tegelaskuju vahel siiski on. Adebisi oli loll ja paha, Mr. Eko Lost-ist on aga tark ja hea. Kõnelevad mõlemad siiski viie sõna kaupa ning ei pelga oma õiguse maksmapanekuks ka kurjast pilgust enamat kasutada.

Ma annan endale aru, et tegemist on väljamõeldud tegelasega, ent Mr. Eko võlus mind esimestest momentidest, kui teda teleriekraanil nägin. Ta on
a) tugev
b) julge
c) suure südamega
d) võimeline ka üksikul saarel oma habet mustrisse lõigatuna hoidma.

Kui see pole perfektne mees, siis milline on?

Võiks olla päris.
Ja võiks kolida elama kuhugi seie Sõpruse puiestee kanti.
Väikesed tüdrukud ja nende unistused... =)

2 kommentaari:

Martin Šmutov ütles ...

Mola Adebisi on tegelt Simon Adebisi ja veel tegelikumalt on ta Adewale Akinnuoye-Agbaje, kes on mänginud ka sellistes imelistes teostes nagu The Mummy Returns, The Bourne Identity ja viimati muidugi Get Rich or Die Tryin'.

Kui filmid kõrvale jätta, on ta täitsa vahva karakter jah - nii Ozis kui ka Lostis.

Carry ütles ...

Kle, see muumia-film tuleb tuttav ette jahh, aga kahjuks mäletan tema tegelaskuju sellest filmist vaid ähmaselt. Palju rohkem mäletan seda, kui kräpp film see kokkuvõttes minu jaoks oli (eriefektid võiksid olla tehtud nii, et tundub nagu päris, mitte nii, et tundub, nagu mu väike õde oleks arvuti taha mökerdama lubatud).