laupäev, november 11, 2006

Juba mitmendat päeva toimub minu mobiiltelefoniga midagi ütlemata kummalist. Display peale ilmuvad igasugused ruudukesed, tekst jookseb kokku, telefon teeb vahepeal seda, mida ise tahab, mitte seda, mida mina nuppude vajutamise abil justnagu valinud oleksin. Ega nupud eriti ei tööta ka.

Siiani oli see kõik veel suhteliselt talutav, aga täna hommikul ei allu ta mulle enam üldse. Kohe abso-absoluutselt mitte. Just hetk tagasi saatis keegi mulle sõnumi ja mu armas kallis telefon lihtsalt kustutas selle ära. Julmalt. Enne, kui ma isegi nägin, kellelt see on. Vahetult enne seda helistas ta mingile numbrile (kuhu, seda mina ei tea, taas kord) ja kuna ükski nupp ei funkanud, ei jäänud mul muud üle, kui kuulata, kuidas teiselpool liini keegi meessoost isik lõbustatud häälega hallootas.

Matusemeeleolu tuleb, ausalt. See telefon on minuga 7 aastat koguaeg igalpool kaasa käinud ja mind truult ilma igasuguste viperusteta teeninud. Mehed tulevad ja lähevad, aga telefon jääb!

Kõige hullem on see, et ma tean juba ette, mida mulle mobiiliremonditöökohas lausutakse. Jah, muidugi on see vana mudel. Jah, ohvkoors selle varuosi enam eriti kusagilt leida ei ole. Aga mina olen temasse vägaväga kiindunud ja ma kohe kuidagi ei tahaks, et ta lõplikult otsad annab. Ai laav hiiimmm, nüüühüüühüüüüüü!

=(


=(

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ah, telefon on tarbeese. mul on juba iga aasta hakanud enamvähem telefonid vahelduma. asi pole mitte selles, et vana oleks kehv ja vilets ja ei töötaks enam, vaid pigem selles, et uued telefonid omavad paremat aku kestvust, nad on inimlikumad kasutada ja ka suurused üldiselt on muutunud paremaks käes hoidmiseks.

viimati, kui nokia vahetasin motoka vastu, oli hoopis pöhjuseks see, et nokial hakkas vahetevahel saladuslikult klahvilukk ise maha käima ja sms'd, mida ma ei oleks pidanud saatma, siiski saadeti.

Carry ütles ...

Ma arvan, et tegelikult püüdis su telefon hoopis sinu elu üle kontrolli saada, nagu minu oma praegu.

Muidugi on telefon tarbeese, täpselt samamoodi nagu ka kööginugade komplekt, lillevaas, videomakk või kingalusikas. Sellest hoolimata tähendavad mõned tarbeesemed meile rohkem kui teised, sest neil ripub küljes palju mälestusi. Kindlasti on ka sinul mõni selline ese, mida sul oleks kahju minema visata, isegi kui see lootusetult katki läheks. Minul lihtsalt juhtub selleks olema telefon. Ära pane pahaks, eks?

Anonüümne ütles ...

nuh, telefoni ma vahetasin välja ja motokas siiani pole püüdnud mu elu üle kontrolli saavutada. seega edusammud :P

emm..on jah, arvutit ma ei viskaks never ever ära :P pigem vahetaks uuema vastu välja. eks tegelt neid asju, mida ei taha ära visata on ka minul, kuid hetkel ei oskagi öelda, mis neist vöiks olla eriti olulised. köik on nii tavaliseks muutunud ja seega jääb tunne, nagu nendel polegi enam see väärtus kui olin väiksem.

tegelt. fotoalbumid, on asjad, mida ei viskaks ära. samamoodi pildid arvutis, mida ma olen teinud rallidel käies ja niisama. neil on mingi teatud vajalikkus minu jaoks.