neljapäev, august 23, 2007

Lihtsad valikud

Käisin Kaubamajas vanaemale sünnipäevakingitust otsimas. Plaan oli kinkida mõni hea parfüüm. Aga milline? Armanisid, Hugo Bosse, Ralph Laureneid ja Davidoffe ei osta ega kasuta ma juba mõnda aega, kuna need firmad katsetavad oma tooteid teadupärast loomade peal. Aga ülejäänud nimed? Nende kohta ei tea ma midagi. Ühegi esinduslaua külge pole ju riputatud silti selle kohta, kas nemad loomkatseid teostavad vai mette. Kõige lihtsam variant oleks muidugi minna The Body Shop-i, aga selle lõhnavee kinkisin vanaemale eelmisel aastal, pealegi soovisin sel korral midagi kallimat.

Kõndisin ühe riiuli juurest teise juurde, vaatlesin pakendeid ja üritasin sügavalt mälusopist esile manada neid nimetusi, mida ma kohe kindlasti ei tarbi. Ja siis järsku! Nagu vastus minu palvetele! Stella McCartney lõhn! =)
Ega ma kaua ei mõelnud, ostsin kohe ära. Stella McCartney on teatavasti üks selline tore tädi, kes võitleb päris nahka ja karusnahkasid (kunstnaha või kunstkarusnaha vastu pole mul mitte kõige vähematki) propageerivate moemajade vastu. Stella on ka range taimetoitlane. Küllap võib kindel olla, et tema parfüümi pole selle valmimiskohas ühelegi loomale silma ega raseeritud naha peale tehtud sisselõigetesse tilgutatud.

4 kommentaari:

Reede ütles ...

Kas Sa ka tead, millest kunstkarusnahka tehakse?

Carry ütles ...

Keemia

Reede ütles ...

Ehk siis taastumatud ressursid. Kahjuks.
Mina arvan, et karusnahka (ei päris ega keemilist) pole Alaskast lõunapool üldse vaja kanda :)

Carry ütles ...

Odott, sa tahtsid öelda: taaskasutatamatud?

Aga jahh, nendes linnades, kus igasugu karusnahku kõikse agaramalt kantakse, on nende järele reeglina üldse kõige vähem vajadust...