kolmapäev, aprill 04, 2007

"Kuule, mis vahe on tshillimisel ja hängimisel?" küsib mu vanaema.
Ja pärast seda, kui ma olen talle ära seletanud, mis nende kahe vahe minu arvates on, valib oma sõbranje numbri ja teadustab tähtsa häälega: "Ei, täna me ei lähe hängima, täna me läheme tshillima Viru keskusesse. Ja-jaa, vaata, täna me istume kohvikus lihtsalt. Hängime mõnel teisel korral." Ja siis itsitab lõbustatult sinna otsa.

Meie peres ongi kõik sellised. Ausalt.
Mulle meenus kohe, kuidas me emaga ükskord Bashmendil käisime ja vähe sellest, et ta kõik arvestatavad mehed mul nina eest ära krabas, oli ta ka last man standing on the dancefloor. Või kuidas ta ükskord, kui ma oma sünnipäevapeole lemmikud trummi ja bassi tiidžeid kohale orgunnisin, vaatas olukorra üle, käis kodus riideid ja jalanõusid vahetamas ja tuli ja hüppas ja kargas koos meiega. Vingemalt kui keegi teine.

Või siis minu saja-aastane vanavanaema, kes nädalakene tagasi helistas ja rõõmsalt teatas, et nii, maasikataimed on seks kevadeks istutatud. Ise istutas, loomulikult. Ei tema peenraid tohi keegi teine puutuda.

Nagu ma pastameistrilegi eile ütlesin: omad head - omad vead, aga vähemalt ei ole minu sugulastega kunagi igav.

4 kommentaari:

Elver ütles ...

Tsillimise ja hängimise vahe on see, et kõigepealt tsillitakse ja kui raha otsa saab, siis hängitakse.

Carry ütles ...

Haahh, see erineb kardinaalselt minu seletusest, aga be sure, et ma annan su versiooni oma vanaemale edasi =)

Martin ütles ...

elver on õigel teel, aga tahaksin veel üht nüanssi täpsustada. tšillimine muutub tõepoolest hängimiseks siis, kui raha otsa saab, kuid ainult juhul, kui sa seda ise teed. kui seda teevad teised, siis muutub tšillimine töllerdamiseks.

konn

Carry ütles ...

Jah, samamoodi, nagu ise klubis kellegagi õrnutsedes nimetame me seda suudlemiseks, aga kui seda teevad teised, siis on see "räme tatistamine" või midagi muud sama vastikult kõlavat =)