reede, detsember 30, 2005

Oijjahh, oijjahhh. Tegelikult peaksin ma hoopis kirjutama, kui võrratult äge on olla Wolverhamptonis ja Birminghamis. Davai siis. Minu eilse päeva kümnepunktine avastus - ASDA kauplustekett müüb omanimelisi tooteid. Tähendab, et muu tavapärase kauba kõrval on neil nii omanimelised küpsised, aknapuhastusvedelik kui ka vetsupaber. Kõik nende endi logo kandvad tooted maksavad teistest analoogsetest toodetest märksa vähem. Ja vastupidiselt tavalisele practice'ile, et kõik asjad maksavad mitu korda rohkem kui Eestis, on kauplusteketi sümboolikat kandvad produktid naeruväärselt odavad. Minul näiteks on nüüd ASDA higipulk, mis eesti rahasse ümberarvestatuna maksab alla kümne krooni ja ASDA puhastuspiim, mille ostmine samuti hingepiinades karjuma ei pannud. Kõik muu on siin rämedalt kallis (ma tõesti ei kujuta ette, kui kallis see elukene siis veel Londonis olla võib...). Käisime eile Birminghami kesklinnas mulle aastavahetuseks toppi otsimas. Jõuludele järgnevad kaks nädalat on vähemalt Inglismaa selles osas igasuguste suurte allahindluste aeg. Sellepärast läksimegi. Selgus aga, et minusuguse vaese ida-Euroopa turisti jaoks on isegi allahindluste kaup liiga kallis. Kui mingi armetu kampsun maksab allahindlusel seitse sotti, siis minu arust ei ole tegemist allahindlusega. Ja need allahindlused iseenesest - oi iisas! Kauplused meenutasid pigem Kadaka turgu. Selle väikese vahega, et Kadaka turul ei kisu inimesed hoolimatult rõivaid puude pealt maha ja pärast seda ei trambi sada matsi neist riietest üle.
Samas peab ära mainima, et juhul, kui raha peaks hunnikutes olema, leiab omale nendest poodidest ka alede ajal väga poshid riided.

Minu tänase päeva avastus on aga brownies. Seksist ja linnast nähtud küpsetised jäid mind kui andunud piruka-, koogi- ja keeksifänni peris kõvasti kummitama. Ühest Wolverhamptoni kauplusest siis lõpuks leidsin oma kauaigatsetud brownies'id. Põhimõtteliselt on tegemist shokolaadikoogiga, millel võivad sees olla shokolaaditükid. Välimuselt paistab nagu kuivanud käkk, mis maitseb liiga vängelt, aga tegelikkus on hullutavalt maitsev!!! Toon ühe karbitäie Eestisse kaasa ka ja siis - kes ees, see mees...

Kommentaare ei ole: