pühapäev, juuni 13, 2010

PettundMaša

Tükk aega sai seda oodatud ja eile käisime lõpuks ära. Seks ja linn 2 vaatamas. Ootusärevus oli kergelt negatiivne, sest ainuke inimene, kes seda juba näinud oli, väitis, et tegemist olevat totaalse juraga, milletaolist teist ta ei mäletagi. Ma ei ütleks, et see film täielik jura oli, aga isegi minu andestav loomus valib seekord pigem "me no likes" kui "me likesalot" nupu.

Esiteks ei tundunudki see linateos filmina, vaid hakitud ülevaatena filmist, mis peaks kõikide eelduste kohaselt olema hea. Sest seriaal oli hea ja muuvi voll üks oli ka hea. Aga see oli pigem nagu pikendatud treiler, mis tekitas umbes sama emotsiooni nagu need Hollywoodi staaride ja muude rikkurite elust pajatavad telesaated, kus erinevad lõigud vahelduvad metsiku kiirusega, pliuhh-pläuhh, tegelased, kohad, majad, autod, ehted, raha, riided, virr-varr, meelde ei jää lõpuks suurt midagi.

Ka ei leidunud käsolevas filmis enam seda püsiva lootuse tunnet, mis seriaali puhul oli läbiv ja mis ka esimese filmi puhul tooni andis. Puudu ja kadunud oli see lõbus noot, mille kohaselt kõik pidi alati lõppude lõpuks hästi minema. Seekord jäi õhku rippuma tulevik, mis on ikka päris masendav, kuigi lõpus näidati, et kõik olid häpid ja tegid täpselt seda, mida neile teha meeldis.

Kolmas erinevus varasemast - näitlejad ei klikkinud omavahel. Igaüks oleks justkui omas klaaskarbis sooloetendust andnud. Mis oli äärmiselt kurb, sest hea filmi ja paha filmi suurim erinevus seisnebki enamasti näitlejate omavahelises koostöös, sobivuses. Võibolla ma eksin, aga praegu jäi selline mulje, nagu oleksid nad kõik sellest seksijalinna teemast liiga kaua eemal olnud and bringing the good old times back just seemed like too great an effort. Nohh et oli ka muid samaaegseid projekte, mille tarvis oli vaja tekste pähe õppida jms ning kuna kassaedu on sellise filmi puhul tagatud nagunii, ei vaevutud eriti pingutama.

To top it all up, nägi kogu see värk sutsu reklaami moodi välja. Võibolla olen ma lihtsalt liiga paranoiline, aga vaevalt et Maybach, Birkin ja co just sellepärast eksessiivset viitamist leidsid, et "need brändid on lihtsalt nii lahedad". Rääkimata Abu Dhabi Welcome to Estonia laadsest projektist (yes, that sank as well).

I hate to say it, aga The Runaways oli jupp maad etem kui SATC 2.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

no mina ei tea.. ma nagin ka seda filmi mingi 2 nadalat tagasi ja see oli super minu meelest :) minu meelest oli naljakas ja niatlejad klikkisid asti :) Miranda oli vaga kihvt ja Charlotte ja Samantha.. Ainuke kes oli narvidele kaiv oli Carrie.. ta ainult vingub jne. Aga mulle meeldis kogu see fashion ja kodusisustus vark seal filmis ja minu arvates oli plot ka ikka taitsa kihvt :) aga see oli teada et Abu Dhabis nad ei filminud sest need seal tahtsid et filmini nimelt voetakse Sex eest ara ja et siis oleks lihtsalt And the City.. Nii et nad filmisid hoopisiki Marokos...

Aga jah uleuldiselt jain mina rahule.. :) ja raagitakse 3ndast osast mis voib olla pohjus et asjad jaid ohku..

P.s minu meelest oli Samantha lihtsalt niii naljakas ja viidates hiljutistele kogemustele nende araablastega voi siis pseudo moslemitega on mul sama tunne nagu Samanthal :) XXX

Carry ütles ...

Kusjuures mul sama lugu ju. Eriti koom oli vaadata sellepärast, et olen olnud moslemiriigis nii Miranda kui Samantha osas. Kusjuures see Miranda osatäitja ehk Cynthia Nixon on väga kõva näitleja, risti-põiki auhinnatud just oma töö eest teatrilavadel.

Aga Samanthaga seoses olidki tolle filmi parimad kohad mu meelest - Miley Cyrus & maniokipüree või misiganes asi see oli.

Fashion ja kodusisutus olid kahtlemata ägedad, aga see ei tohiks filmi puhul olla põhiline, mis meelde jääb. Mu meelest. Varem oli ikka nii, et üks nali teise peale. Seekord oli nalju vähe ja need, mis olid, olid enamasti mannetud =(
Vbla mu ootused olid lihtsalt liiga üles krutitud. Aga esimene osa oli ikkagi sada korda parem (arvutasin täpselt välja =) - ajas naerma ja ajas nutma. Seekord oli lihtsalt nothing-efekt.

Filmi nimest rääkides... üks samuti kinohuviline tuttav noormees eile just mainis, et fännide hulgas tiirlevat kuulujutt, et kolmanda osa pealkirjaks saab Sex and The Nursing Home.