kolmapäev, august 26, 2009

Ühe õnnetu vahejuhtumi tõttu pidin veetma peaaegu nädala põhimõtteliselt pidevalt lebades, ilma teleri, ilma arvuti, ilma raamatuteta. Lisaks Linnuaabitsa ja itaalia keele vestmiku CD mitmekordsele kuulamisele sai minu sõbraks ka Vikerraadio ööülikool. Eile juhtusin kuulama Artur Taevere "loengut" teemal sotsiaalne ettevõtlus, mis oli, nagu tibutriinil on kombeks öelda, äärmiselt inspireeriv. Eriti jäi kõlama üks tema lause, mille kohta ma küll kahjuks ei tea, kas on tegemist noorhärra omaloominguga või tsitaadiga kelleltki teiselt, aga kõlas see igatahes järgmiselt: "on kaks koera - hea ja halb. Nad mõlemad elavad inimese sees. Võidab see koer, keda sa toidad".

Kuna mina saangi alati asjadest kõige paremini aru siis, kui seda koertes seletatakse, kandis too ütlus viimaste kuude jooksul tekkinud ideid edasi.

Aga mis siis, kui keegi teine söödab sinu keelitamisest hoolimata toda halba koera?

Või kui selle kellegi teise kurjavõitu koer pidevalt sinu head koera säärest käib puremas ja sinu enda kuri koer on näljas ning ei jaksaks head koera kaitsta ka parima tahtmise juures... ei sinu enda ega tolle teise oma?

Kui kuri peab olema kuri koer, et teda tohiks süümepiinadeta maha kanda?

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

selliseid sügavamõttelisi asju võib lambist genereerida juurde:

*on kaks silma - parem ja vasak. mõlemad on pea küljes. võidab see silm, kuhu sa silmatilku paned.

*on kaks neeru. mõlemad on inimese sees. kui võtad ühe neist välja, võib see aidata kedagi teist, aga inimest ennast ei mõjuta.

*on kümme sõrme ja kümme varvast. need kõik on inimese küljes. kui neist pooled eemaldada, ei võida keegi.

*on kaks ahvi. mõlemad elavad inimese peas. mõnikord hommikul taob taldrikuid üks, mõnikord teine ahv. võidab see, kes suudab mõjutada inimest kiiremini apteeki minema.

Carry ütles ...

Neerude osas paned sa täiega puusse.

Aga see ahvidega mõttetera on isegi hea =)

Anonüümne ütles ...

koertüdruk oled?

Carry ütles ...

Koertüdruk.

Anonüümne ütles ...

Lähme koos koertekooli! :)

Carry ütles ...

Wuf!

Anonüümne ütles ...

Kas su käpake on nüüd paranenud?

Carry ütles ...

Valu pole enam nii palju kui alguses, aga tõenäoliselt põhjusel et ma ei järginud täpselt arsti juhtnööre, on paranemisprotsess aeglustunud. Elada saab, aga korras ei ole ja kui midagi valesti teen, annab tunda ja häirivalt =S