esmaspäev, september 03, 2007

Too fancy for hungry people

Ma olen siis nüüd ka ristitud. Nii-öelda. Käisime Up-up lounge`is õhtustamas. Sisekujundus oli hubane, aga samas mitte midagi sellist, mida juba kümneid kordi näinud poleks. Toit oli... haa-haaa =) Oot. Naerupaus.

=D

Ma mõistan, et sellistes kohtades ei käida söömas vaid maitsmas, aga see, mida ma maitsen, võiks ju ka maitsev olla? Morkale tema pearoog mekkis, aga minu pesto oli kummaline, tomatid püdedad ja mozzarella mingi muu juustu maitsega. See-eest needsamad lehed, mida Rafi iga päev õues puu all nosib, olid mingi superhea asjaga üle valatud, nii et ma oleksingi tegelikult hea meelega terve selle aja hoopis jänest mänginud. Ja oliivid olid mahlased. Ja sai oli kenasti röstitud. Lauanõude eest puhas viis. Ja vaade aknast välja oli põnev. Nagu Morka ütles: "Siin peakski hakkama käima people-watchi tegemas."

Portsudega sai meil, jah, nalja natuke. Võtsime "teiseks käiguks" nii proovimise mõttes tomati-mozzarella-pestokorvikese sooja salatiga (kust otsast see soe oli?), mis oli märgitud eelroaks ja sama asja ilma salatilehtedeta suupistete alt. Lihtsalt enese lõbustamiseks, et näha, kas need salatilehed tõepoolest üle viiekümne krooni väärt on.
Toidud toodi lauda hetkel, kui mul oli lause pooleli. See lause jäigi poolikuks. This joke was taken to the extreme. Ehk siis see ports, mis pidi idee kohaselt olema salatilehtede võrra suurem, oli suht kesine ja see ports, mis pidi olema pisem, oli, nohh, well... ütleme nii, et isegi mitte amps, vaid pool amspu. Ihhihhii, te oleksite pidanud seda ise nägema. Beats every joke ever made on that topic. Morka esimese hooga küsis, et kas see on tema narrimiseks sinna lauda toodud. Natuke aega itsitasime vaikselt ja allasurutult - viisakas koht ju, ei kõlba valju häälega naerda.

Nalja tegemiseks kõlbab see lounge küll. Ja jookide manustamiseks ning tänaval mööduvate inimeste jälgimiseks ilmselt ka.

Aga seda tahass küll öelda, et kui üks portsjon on nii tibatilluke ja kohvik on pooltühi, ei peaks selle ühe ampsu valmistamine pool tundi aega võtma. Või nohh, sorri, pooleteise ampsu - Morka pool ampsu oli ka ju.

8 kommentaari:

Koidu ütles ...

Sa oled liiga palju Triinu blogi lugend, mis?! :)) UpUp kõlbab lunchiks päris hästi, ja õhtusteks jookideks ka, aga millekski muuks küll null, minu arust.

arni.alandi ütles ...

Tuline aitäh selle sissekande eest! Mul oli just plaanis Up-upi sööma minna, sest olen kordi kuulnud sealset kööki kiidetavat. Pärast seda sissekannet jätan ma selle käigu pigem ära ja jään eelistama kohti, kus toitu ei narrita.

Anonüümne ütles ...

No mina olen seal ka soomas kainud.. taielik jama.. toit oli suhteliselt maitsetu ja suurus oli ka vaike.. Ma isiklikult votsin mingi pasta seal mis oli antshoovidega..sest teisi hindu vaadates olid need nii kallid ja hea et ei votnud sest oleks ennast kahest ampsust vaeseks soonud.. igal juhul tahtsin et nad need antshoovid sealt pasta pealt ara votaks sest mulle need ei maitse.. ettekandja utles et ei saa sest kaste on nii tehtud juba.. motlesin et ok.. nokin need siis niisama valja.. kui toit kohale joudis oli see mingis imepisikeses kausis ja kastet polnud ja antshoovid olid lihtsalt sinna pasta sisse ara segatud nii et ega ma neid eriti valja nokkida ka ei saanud.. uhesonaga ei maitsend absoluutselt hasti..oli vastik antshoovi maitse ja ulesoolatud pasta.. mohjito mis votsin oli ok aga ka mitte midagi erilist.. nii et tagasi ma sinna ei lahe.. :)

Carry ütles ...

Eino, ma ei taha kedagi eemale peletada sellest kohast. Nagu ma ütlesin - salatilehed olid nämmad ja Morka väitis, et tema toiu maitse oli hää. Ta pakkus mulle maitsta ka seda, aga ma ei raatsind võtta, kuna seda ei olnud eriti palju seal taldrikul (kuigi tegemist oli pearoaga) ja Morka on meil na kleenuke...

Triinu blogi ma liiga palju kindlasti lugenud ei ole =)
Mäletan, et ta kirjutas UpUp loungest, aga minu pisike mäluke ütleb, et ta kirjutas hääs toonis.
Samas jällegi, Triin tundubki olevat selline inimene, kes kõiki asju viimase piirini positiivses võtmes üritab näha. Mina olen viimasel ajal vahelduva eduga kuidagi ebaviisakalt aus. Näiteks kui UpUp-i ettekandja, kes meil millegipärast väga järjekindlalt menüüsid peaaegu et käest ära sikutas, arve esitamisel päris, et kuidas maitses, siis ma olin häbelikult vakka, sest esimese hooga ei tulnud kohe meelde salatilehti kiita =)
Vaatasin tubli mitu sekundit Morkale otsa ja Morka siis päästis mu, öeldes: "Väga hästi, aitäh!" =)

Unknown ütles ...

Kritiseerime Balti jaama ajalehekioskit kah, miks seal nii väike raamatuvalik on??? Minge näieks Controventosse või mõnda teise restorani, kui süüa soovite, miks te lounges söömas käite. Ma küll ei käi Balti jaamas raamatuid ostmas...

Carry ütles ...

Jaak-poiss, keegi ei eeldagi, et ajalehekioskist raamatuid osta saab, asugu see kiosk siis Balti Jaamas või Kristiine keskuses. Aga seda, et lounge`i nime kandvast asutusest süüa peaks saama, eeldavad, nagu näha, peale minu veel mõned inimesed. Lounge Kaheksas näiteks saab süüa küll ja ei ole hinnad ka niiväga soolased, aga sellel kohal on jällegi omad vead. Vahetusraha mittetagastavad ettekandjad näiteks.

Ma saan sinu pahameelest täitsa aru, kulla Jaak, aga sa ära räägi oma omanikust sõbrale, et meile tema UpUp häste ei istu, kui pelgad teda sellega kurvastada ;)

Anonüümne ütles ...

ma ühinen tegelikult enam-vähem Koidu seisukohaga UpUpi kohta, lõunapakkumised on 3x head olnud, joogid... seal saab Pinot Grigiot :) kokteilid olid küll Kaheksas paremad viimati.
lisan vaid juurde, et magustoidud on ka UpUpis head (creme brulee ja soe šokolaadikook :)).
pearoogadest... maisikana, mida ükskord sõin, mulle kohe üldse ei meeldinud. alguses oli menüüs väga maitsev lõhe, aga see on nüüd kadunud.

Anonüümne ütles ...

ah jaa, aitäh komplimendi eest ka! :)