kolmapäev, august 27, 2008

Sattusin eile õhtul ETV pealt nägema juppi saksa-ja türgikeelsest filmist Vastu seina, kus filmi meessoost peategelane istus pärast ebaõnnestunud enesetappu psühhiaatriahaigla arstionu kabinetis. Onu psühholoog (või oli see nüüd psühhiaater) usutles teda veidi ning lausus seejärel: "Milleks end tappa? Selleks, et saada lahti oma praegusest elust, ei ole vaja end ära tappa. Piisab sellest, kui lõpetate siinse elu ja lähete kuhugi mujale. Minge Aafrikasse ja aidake inimesi. Tehke midagi."

Kuldsed sõnad mu meelest. Maailm on suur ja lai. Kui siin ei sobi, ei tähenda see veel, et kusagil mujal poleks kordades parem. Tobe oleks alla anda enne, kui ei tea, mis nurga taga peidus või järgmisel tänavalõigul ees ootamas. Kahju, et ei olnud aega filmi edasi vaadata. Kui kunagi kordust näidatakse, vaatan kindlasti.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma vaatasin, tahad ma räägin lõpu ära :):)

Carry ütles ...

Mhh, kuramus, kiusatus on suur. Aga ma tegelt kaa tahaksin seda filmi ühe korra korralikult otsast peale ja päris lõpuni vaadata, nii et ära parem räägi.

Babajagaa ütles ...

Kuule ma nägin ka sellest filmist juppi ja tundus olevat väärt kraam ja mis eriti meeldis et ka supakad olid otsese ja mahlaka kõnepruugiga tõlgitud.

Carry ütles ...

Ja eile õhtul ehk siis neljapäeval näitas samalt kanalilt esimest osa kuueosalisest seriaalist, mis portreteerib kuulsaid väejuhte läbi ajaloo. Esimene osa Napoleon Bonaparte-ist oli täiesti super! Mina sain lisaks sellele, et Bonaparte oli mitte prantslane vaid hoopis korsiklane, teada ka palju muud põnevat, lisaks olid osatäitjad lihtsalt liiga hästi valitud.

ETV valik on konkurentsitult parim.

Anonüümne ütles ...

vaata kindlasti seda filmi, täitsa...huvitav oli.Karm, aga samas isegi mitte niivõrd kurb.