teisipäev, november 23, 2010

Tarbija kiidab, tarbija laidab

Mõned päevad tagasi käisime juba jupp aega inimesi rõõmustanud söögikohas nimega Mamo. Varem pole sinna sattunud sel lihtsal põhjusel, et Mamo on avatud vaid tööpäeviti kella kuueni ja sel ajal pole mul tavaliselt kesklinna, vähemalt kesklinna sellesse ossa, asja. Aga soov sinna sattuda oli olemas küll. Suuresti juba puhtalt huvi pärast, kuna seda paika on ajakirjades-veebis palju haibitud.

Mulle seal täitsa meeldis. Kuigi sisekujundus meenutas natuke kunagi lapsepõlves Leenu ja minu poolt suvaliste majade keldriruumidesse kokkuklopsitud punkreid-istumiskohti, muutis proua kohvikupidaja isiklik ülimeeldiv ja mitte üldsegi pealetükkivalt abivalmis kohalolek Mamo hubaseks. Toidu valisin küll kahjuks sellise, mis mulle nagunii poleks maitsenud ka siis, kui ma seda kodus ise oleks valmis meisterdanud (tahtsin kindlasti sooja toitu ja et oleks tofu sees ja läksin riskile) ning minu läbi aegade lemmikjook Chai oli samuti minu lasteaia-toitude loveri maitse jaoks selles kohvikus liiga vürtsikas, aga mu kaaslase banaanimuffin maitses väidetavalt suurepäraselt ja Kunksmoori teegi oli meele järele. Nii et ma lähen sinna Mamosse kindlasti mõni kord veel ja katsetan uuesti.

Ühte teist asja, mida olen näinud ajakirjade veergudel haibitavat, tahaks aga seekord laita. Tellisin omale kuu aega tagasi Kanebo Sensai 38˚ C ripsmetuši, mis reklaamide kohaselt peaks olema ripsmetelt lihtsalt eemaldatav, kuna on mahapestav 38-kraadise veega. Kahjuks osutus eemaldamine märksa keerulisemaks protsessiks, mis päädis olukorraga, kus pool ripsmetušši oli mul tükkidena ümber silmade ja ülejäänud pool ikka veel ripsmetel. Olles proovinud tušsi igasuguste nühkimis-, hõõrumis- ja leotamisvõtetega maha saada, jõudsin arvamusele, et järelikult peab siis eemaldamiseks kasutatav vesi olemagi täpselt 38 kraadine (kuigi see tekitas jälle omakorda küsimuse, et kui paljudel meist on kodus temperatuurinäidikuga kraane...?). Kuna ma ei omanud täpset ettekujutust sellest, kui soe või leige võiks olla üks 38-kraadine vesi, proovisin läbi kõik temperatuurid kuumast külmani. Miski ei aidanud. Väidetavalt veega eemaldatav tušš püsis küljes nagu pensionisamba müügimees. Lõpuks pidin ikka eemaldid käiku laskma. Ju siis minu kraanist tuleb mingi teistmoodi vesi...

Kõige kummalisem selle asja juures on, et too tušs ei eemaldu ka tavalise eemaldiga mitte, vaid vajab veekindla ripsmetušši jaoks mõeldud eemaldusvahendit. Kuidas see siis palja veega maha peaks tulema...?
Ja kuna selle toote eemaldamisega on nii palju hassle-imist, siis polegi mõtet pikalt rääkida sellest, kuidas see ripmsete peal välja näeb (näeb kah, pole väga viga).

Ripsmetušihaldjas võiks selle tušineeduse, mis mind juba viimased paar-kolm aastat saadab, lõpuks maha võtta =)

8 kommentaari:

Unknown ütles ...

Ermm... kui kraanikaussi lasta vesi, siis on selle temperatuuri suhteliselt lihsate vahenditega võimalik mõõta. Küsimus on tõesti pigem selles, et kuidas väljutada vastava temperatuuriga vesi esimesel katsel omamata selleks vajalikku spetsiaalset aparatuuri. Well, peale Bingo Loto õigete numbrite valimise võib ju ka sobiva temperatuuriga vee segada.
Alternatiiviks on ka käsitsi sellise vee samm-sammult segamine katse-eksituse meetodil.
Veelgi kindlam meetod on aga sellist tušši üldsegi mitte kasutada.
(Siinkohal vabandan selle ebavajaliku möla produtseerimise pärast, kuid Teie consumer advice'i kohasus ei jätnud mulle just palju valikuid.
Siiski on see hea meelde jätta in case of...

Carry ütles ...

Ma kasutangi nüüd seda kõige kindlamat meetodit ja tarvitan toda tušši vaid nendel päevadel, kui on õhtuti vaba tunnike eemaldamiseks =)

* ütles ...

Ma olen kasutanud viimasel ajal Clinique ripsmetušši, mis peaks samuti sooja veega maha tulema. Ka see tuleb maha tükkidena ning midagi jääb alati ripsmete külge. Võib-olla see tavaline nende pestavate puhul. Kuna ma kasutan ripsmetušši keskmiselt vaid korra või kaks kuus, siis olen rahul...eriti reisil olles ning lennujaamade vedelikureegleid arvestades, sest pole vaja mingit ekstra vedelikku kaasas tirida või alati uut osta. Igapäevase kasutamise puhul ma selle tuššiga vist rahul poleks.

Unknown ütles ...

Ise olen eelistanud Elizabeth Arden'i ja nagu üks tuttav noor daam ütles, et ilu nõuab ohvreid - olen ennast surematu ilu loomisel mitmeid kordi ohverdanud...

Unknown ütles ...

Kas nagu LHV pesnionisamba mees? :)

postimyygi kataloogist tellisid sellise asja, samas kui kõigis poodides vist saab neid asju koha peal proovida ja testida ja valida! või ei saa?

Carry ütles ...

Tanel, ma ei saa nüüd täpselt aru, millise osaga sulle LHV-pensionisamba mees (kes on jõulukuul sujuvalt moondunud Maalehe ja Eesti Ekspressi meheks =)) meenus?

Ripsmetuši tellisin tuttava käest, kes iga nädal laevaga Rootsi vahet sõidab. See on siis pigem nagu laevamüügikataloog =P

Unknown ütles ...

no teeb sama välja! Kas lauri onnyyd maalehe mees? :D

Unknown ütles ...

pekki ma nyyd ei teagi kust ta meenus, võibolla jäi mõnest teisest su postitusest silma :D:D