laupäev, juuni 06, 2009

Leidsin Denissi blogist ühe põneva lingi: http://www.euprofiler.eu/

On kasuks kõigile, kes ei ole päris kindlad, kas nad peaksid hääletama selle poolt, kelle seljas ülikond paremini istub või selle poolt, kes näeb muidu asjalikum välja ja nendele, kes teavad päris kindlalt vaid seda, kelle poolt nad EI peaks hääletama =)

Üksikkandidaate siia kahjuks lisatud ei ole, aga päris põnev oma üldiste maailmavaateliste eelistuste paika panemise "viktoriin" sellegipoolest.

27 kommentaari:

eioleolemas ütles ...

Nojah, aga meil läks see ju jälle käest ära, nagu alati - seekord siis protestivalimised - kes Keske, kes Tarandit...
Süda läikis, kuid valida tuli.

Carry ütles ...

Sulle see nüüd kindlasti ei meeldi, aga mina valisin samuti Tarandi. Tahtsin anda oma hääle konkreetsele inimesele, kes on minu arvates võimekas ja saaks selles institutsioonis rohkem kui hakkama. Minu hääl ei olnud kindlasti protest tänaste valitsuserakondade vastu või midagi taolist. Ma saan aru, et kuigi nad ei anna endast ehk maksimumi, siis päris imesid ei saa tänasel päeval keegi teha. Aga ma lihtsalt ei soovi anda oma häält anonüümsele kogumile, mille võibolla mulle ebameeldivam osa siis pärast mind kui valijat ja eestlast esindama hakkab.

Mulle ei meeldiks ka näiteks pimekohtingule minna, kui ma tean, et vastu võib sattuda üks kaheksast võimalikust noormehest, kellest mõned on täitsa normaalsed, aga paar on ebaintelligentsed, veidike tüütumapoolsed ja ebahuvitavad ning üks on suisa mats =)

eioleolemas ütles ...

Raske on pahandada omaenda valiku peale, sest Tarand oli kahjuks ainus reaalne valik hetkel.
Tal pole küll Europarlamendi kogemust, kuid ta on asjalik, lahtise peaga ja võimeline esindama oma kodumaad, ka keerulisemates situatsioonides. Kogemuste puudumist kompenseerivad mingil määral isa Andrese pikaajalised kogemused.
Mingil määral oli valikus ka Martin Helme, kuid oli selge, et ta piisavalt hääli ei kogu.
Oleks nimekirjad lahtised olnud, oleks Tunne-Väldo väga hea valik olnud. Ka parem kui Tarand, kuid mina just protesteerisin second best valikuga.

Niiet Sul siis oli ju ikkagi protestihääl ka, kui Sa ei soovinud anda häält kinnisele nimekirjale.

Pimekohtingu mõte ju ongi, et ei tea kellega kohtud, või olen millestki valesti aru saanud? Pole elu sees pimekohtingule sattunud, õnneks...

Carry ütles ...

Ütleme nii, et mul oli pooleldi protestihääl - protestisin ühe, aga mitte mõlema protestitava asja vastu ;)

Aga pimekohtinguid on ju igasuguseid - näiteks keegi tuttav näitab sulle oma teise tuttava fotot ja üritab teid omavahel kokku sebida. Minu meelest see on ikka suht pimekohting, ükskõik, kui palju infot ta selle tuttava kohta üritaks anda - tühipaljas foto ja kellegi teise subjektiivne kirjeldus võivad inimesest siiski kas lahja või siis üldse vale kujutluspildi luua.

Carry ütles ...

Aaa, ja Martin Helme kohta tahtsin veel seda öelda, et jättis ehk isegi kõige asjalikuma mulje ning on kahtlemata väga kompetente, mitte ainult EL teemadel. Mulle väga istus tema söakus valimisstuudios =)
Käisin ka huviga tema kodulehekülge uurimas ja mulle täitsa meeldis suur osa sellest, mida ma sealt lugesin, kuid avastasin, et ta on kahjuks homofoob. Mina natukene pelgan igasuguseid inimvihkajalikke hälbeid (rassistid, rahvuste ja milleiganes alusel inimestel vahet tegevad). Ei saa olla nii traditsioonides kinni. Ühel päeval äkki härra Helme avastab, et talle ei meeldi punapead, sest eestlased on traditsiooniliselt ju heledat karva olnud. Ja siis pean mina minema kolima =)

eioleolemas ütles ...

No ok, on siis olemas täispimekohting, kus pole näinud ega kuulnud teisest ja on olemas poolpimekohting, kus on eelnevalt mingisugune infovahetus olnud - pilt, kirjeldus, veebivestlus vms.
Niipalju kui Sina tead, võib ka minul olla küür seljas ja kellahelin kõrvus...

Carry ütles ...

Minu mäletamist mööda oli Quasimodol väga hea süda...

Huvitav, kuidas tema oleks hääletanud? =)

eioleolemas ütles ...

Noorhärra Helme on vägagi kõva tegija, kes tuleb vägagi tegijast suguvõsast - isa tunnustatud vene ekspert ja diplomaat, onu oli tunnustatud ajaloolane, vanem onupoeg on ka väga tark ja andekas härra, kellelt on viimati ilmunud mitu romaani (ka auhinnatuid).
Kuid nende suguvõsa puuduseks ongi resoluutsus ja äärmuslikkus. Ma kahtlustan, et Martin pole mitte ainult homofoob, vaid ka ksenofoob jne. kuid mul pole alust seda kindlapeale väita.
Siiski on ta tubli inimene. Hijluti pidas veel perega vanalinnas kohvikut.
Kas Sinu punapealisus ei olegi mööduv nähtus?! Et kui blondina maale tagasi saabud, tuleb välja, et minusugused on just maalt välja saadetud... (hr. Martin on ju brünett) ;P

eioleolemas ütles ...

Ma arvan, et ta oleks samuti hääletanud, kui Sinagi...
(Ju siis olete sisemiselt sarnased) ;)

Miks Sa ei maga?!

Carry ütles ...

Teadsa, ma üldse ei imesta, et me Quasimodoga sarnased oleme - tänapäeval on ju pea kõikidel inimestel arvutiga töötamisest küür seljas =) Pärast tänaöist netis surfamist olen ma ise tõenäoliselt kahe küüruga kaamel =D

Punapäälisus on tõepoolest mööduv nähtus ja kuna herr Helme suguvõsa tekitab minus aukartust, plaanin järgmisena igaks juhuks katsetada süsimusta pead.

eioleolemas ütles ...

Et nüüd muretseme ja murrame oma kenakest pääd meie noorte tervisliku seisukorra üle? Siis aitab rattasõit, rulluisutamine, ujumine ja kõik see värskes õhus aja veetmine, mitte õhtuid kaupa "internetis surfamine".

Otsustasin kõikide riskide kiuste blondiks jääda, siis saame paremini vaielda - must ja valge...

eioleolemas ütles ...

Ehh, tegelikult tahtsin veel küsida, et miks Sa arvasid, et mulle Tarandi valimine ei meeldi? Näen ma tõesti nii roheline välja?

Carry ütles ...

Kui sa oleksid roheline, siis sulle just meeldiks Tarandi valimine - Strandberg ja Tarand on juhtumisi semud =)

Jalgrattasõitu aga planeerin ma juba mitu päeva. Kahjuks see tüüp, kes ilma eest vastutab, sel kuul vist tulemuspalka saada ei soovi =/
Kuule ja üleüldse. Tegemist polnud miski eesmärgitu netisurfinguga, paluks mitte hurjutada =) Oli kindel tegevus ühe kindla ürituse jauss. Praeguseks on read hakanud üksteisest üle hüppama, seega täna rohkem enam ei surfa, muidu oman lõpuks lisaks kahele küürule veel rõllis silmi ka. Ma arvan, Quasimodo põlgaks mu ära niiviisi.

Carry ütles ...

Oh, näed, kõige olulisem ehk suurepärane võimalus susata "miks sa ISE ei maga" jäi minu kahe väsinud silma vahele =P

eioleolemas ütles ...

Pole hullu, ma teen seda ise, et pärast kahetsen, et nii ilusti oleks saanud 'susata'.
Mina jõudsin alles kell pool kaks Riias hotelli, lugesin kirjad läbi ja tahtsin ka Sinule vastata, aga blogiomanik oli kohal ja nii veetsin veelgi meeldivalt aega :)
(Praegu torman lennujaama ja õhtul vastan Su teisele kommentaarile ka!)

Carry ütles ...

Oi milline kokkusattumus - ma just vaatasin paar päeva tagasi netist Riia ühepäevaseid ekskursioone, kuid loobusin, sest need sisaldasid ka veepargi külastust ja ma ei ole veepargist hetkel huvitatud. Uurisin organiseerijatädidelt ka, et kas mina võiksin sel ajal omapead linna peal ringi kolistada, kui nemad seal basseinides sulistavad, aga nad polnud sellisest ideest üldse vaimustunud, kahjuks =)

eioleolemas ütles ...

No mõtlesin ikka 'klassikalist rohelist', mitte Strandberg & Ko-d.
Kuule, äkki oskad mind ka motiveerida rattasõidu asjus, suudan äkki lõpuks jooksud ka ära tellida, saaks ratta kokku panna, sõitma minna...

Carry ütles ...

Hahaahaa, et nagu poolpimekohting või? =D

eioleolemas ütles ...

A tee siis ise oma ekskursioon Riiga - bussiühendus on ju enam kui piisav. Hommikul sõidad sinna ja õhtul tagasi. Päeva kulged linnas oma äranägemistjärgi ringi.
Ma püüan kõik oma ekskursioonid ise teha, kui võimalik.
Kui tahad, võin ise ka midagi soovitada.
Täna tegin kolleegile ekskursiooni Kura säärele - sigailus oli...
http://live.hot.ee/gallery/show_image?id=1272212

eioleolemas ütles ...

No kuule... mul on veel mingid väärikuseriismed alles, et end mitte Sinu ees naerualuseks teha poolpimekohting mai bõuni ääss ;)

Carry ütles ...

Näe, nüüd ma juba tean, et sul on bõuni ääss - infot aina koguneb. Kui niimoodi jätkata, siis varsti oleks juba veerandpimekohting or sth =)

Millegipärast see foto meenutab mulle Paldiskit - ei tea, kummalised ühendused (üksik, lage, jne?). Mulle meeldib ka ise oma ekskursioone teha ja kõige parem, kui ei ole kindlat ajagraafikut, vaid lihtsalt paar nädalat, kui saab rahulikult sõita (road-tripid on kõige paremad) ja vaadata, mis ette jääb ja mis tuju parasjagu on või tekib. Nii. Nüüd ma ei saa täna ka magama, vaid kougin sahtlist välja Itaalia road-tripi koduvideo ja kaon unistustesse...

eioleolemas ütles ...

Orkut lahendaks kõik mured, eksju...
Road-tripid on väga lahedad asjad, kuid selleks peab kahjuks olema hea seltskond (üks ei ole seltskond). Me tegime üks aasta roadtripi läbi Poola-Slovakkia-Austria-Ukraina väga ilus oli. Peaks vist see aasta ka kuhugi sõitma...

Me tunneme vist erinevaid Paldiskeid :)
Seal pildil paistab tegelikult juba Kaliningradi oblast...

eioleolemas ütles ...

Niiet jälle mina süüdi...
mea maxima culpa

Oot... kus me siis homme Riias kokku saame?! 8)

Carry ütles ...

Üks on vägagi seltskond juhul, kui sul on multiple personalities ;)

Aga ilma naljata, ise võib ju ka endale head seltsi pakkuda. Kuigi kahenädalasele road-tripile tõepoolest eelistaks kedagi kaasa haarata. Meie käisime kolmekesi ja oli väga vahva, siiamaani mõtlen sellele tagasi vanainimeseliku nostalgiaga ja sunnin kaaskodanikke endaga koos seal tehtud videoid vaatama =P

Me ei saa ju Riias kokku saada - sul rattal jooksud tellimata ja puha.

eioleolemas ütles ...

Tänan väga, skisofreenik ma veel ei ole. Pealegi olen ma pidadunud selle tõpraga juba sada aastat koos olema, no ja teine sada vähemalt veel...
Aga tõsiselt, ma pean niikuinii iseendaga iga kuu rõudtrippima, nii töökohustuste täitmiseks ja tänu sellele saan endaga tihedalt kvaliteetaega veeta, õu jee...

Nonii hakkabki blokkimine pihta - nüüd ei sobi mu ratasteta ratas, aga mu vana oopel, millega ma tööasju ajan?! What's the next excuse?
Ütleme kohe ausalt välja, et Sa nägid Orkutis mu topeltküüru ja neli silma ära ja nüüd üritad lahti saada. =|

Carry ütles ...

Jaa, ma trükkisin orkutisse Ei Ole Olemas ja seal sa olidki =P


Tegelikult võiks kuhugi orkutisse ümber kolida küll, sest ma vaatan, et käesoleva sissekande juures on 25 kommentaari, millest valdav enamus ei käi üldse sissekande kohta =)

Muide see 7:37 AM tekitas esmase reaktsiooni et WOW kui kaua sina veel üleval olid... aga siis meenus, et normaalsed inimesed vist hoopis tõusevad sel kellaajal =)

eioleolemas ütles ...

Yup, ma olen kõikjal olemas. That's me

Kusjuures ma mõtlesin sama, kuid ei tahtnud pealetükkiv olla ja otsustasin Su blogi edasi risustada.
Edasine kommuniktsioon võiks tulla: johann@hot.ee. Tänk juu verri meni!

Ma võin hommikul 7.37 üles ärgata, kui on vaja tööle minna ja ma
võin ka nii kaua üleval olla, kui on hea seltskond.