laupäev, juuni 23, 2007

Täna kuulsin ma ühe inimese suust sellist rassistlikku jura, et ei osanudki kuidagi reageerida. Kuna tema väited kuulusid müütide paragrahvi alla, oleksin ma teda parema meelega ignoreerinud, sest ruumis oli teisigi isikuid, kellega vestelda, ent kuna kõnealune persoon //lihtsalt ei jäänud vait//, tegin ma lõpuks oma suu lahti ja seletasin talle ära mõned põhitõed a la "neegrid kui rass ei haise" ja "valge rassi esindaja lõhnab samuti kehvemapoolselt, kui ta oma hügieeni eest ei hoolitse". Ei pidanud paljuks ka mainida, et kõik tumedanahalised, kellega mina olen lähemalt või kaugemalt kokku puutunud, on enam kui eeskujuliku isikliku hügieeniga ning teevad ses osas silmad ette pea igale teisele minu oma nahavärvi meessoost esindajatele. Oleks veel heameelega lõppu lisanud, et pigem tuleks tülinorijal endal silmad maha lüüa oma olematu maniküüri, augulise pluusi, hooldamata soengu jms. pärast, aga kuna väljas paistis päike ja mul oli tuju suhteliselt hea, oli mind tol momendil võimatu sõnakaklustesse vedada.

Praegu aga, kui päike on loojunud ja ma tänase päeva sündmusi silme eest läbi lasen, leian, et see oli lausa imetlusväärne, kuidas tollel isikul endal häbi ei hakanud. Märkimisväärne oli kogu loo juures veel see, et ta trampis minu kodus välisjalanõusid jalast võtmata ringi, ronis jalgupidi minu voodisse ja sõi rooga, mida mina oma külalistele valmistasin (aitäh ei ütelnud). Kuna ta oli ühe minu teise külalise peika (ma parem ei ütle, kelle), eeldasin ma, et too isik teda ohjeldab. Aga kesse jõuab täiskasvanud meest kantseldada? Ja seda suud, mis tund aega järjest rassistlikku, nõmedat, labast mula välja ajas, ei saa ju ka keegi kinni klammerdada. Kuigi ausalt öeldes, mingil hetkel tolle tunni jooksul tekkis mul tõepoolest vastupandamatu igatsus tööjuures laua peal asuva massiivse klammerdaja järele.
Ma ei ole vägivaldne inimene. Reeglina. Sellises situatsioonis poleks ka vägivallast mingisugust kasu olnud. Ma ei usu, et minust sellistel puhkudel üldse suuremat kasu on. Või kellestki teisest. Iga kord, kui kohtun mõne matslikult käituva inimesega, tahaks lihtsalt peaga vastu seina joosta. Korduvalt ja kõvasti. Kui see ainult aitaks...


...ma jookseks Colgate`i naeratuse saatel mitu korda järjest.


Ja kui kellelgi on kahtlusi, siis tulge ja nuusutage ise mu kallimat. Smells like a daisy. All day long (and all night long as well). Kui paljud teist seda enda või oma paarilise kohta öelda saavad? Ah? AHH?

Paluks mulle t-särki kirjaga "Rassistid ahju!"

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

elavaid klassikuid ehk siis innot ja irjat tsiteerides: kui on armastus, siis pole mingit haisu. :P

Carry ütles ...

Ole rahulik, ei ole armastust. Nohh, mis järgmine vabandus olla võiks?